Ledutveckling

Seskarö Trails – ett friluftsområde för alla

Seskarö Trails ska bli norra Sveriges roligaste friluftsarena och ett attraktivt och lättillgängligt alternativ för minnesvärda naturupplevelser i kustregionen.

Seskarö Trails – ett friluftsområde för alla

Seskarö Trails ska bli norra Sveriges roligaste friluftsarena och ett attraktivt och lättillgängligt alternativ för minnesvärda naturupplevelser i kustregionen.

Vi vill göra naturen på Seskarö och i Haparanda Skärgård tillgänglig för så många människor som möjligt och främja ett aktivt familje-, och friluftsliv i regionen för både lokalbefolkningen, besökare och internationella turister. Projektet ska skapa förutsättningar för lättillgängliga och minnesvärda naturupplevelser genom etablering av leder och infrastruktur, samt genom analogt och digitalt informationsmaterial.

Seskarö Trails har en vision om att bli norra Sveriges roligaste friluftsarena och ett attraktiv och lättillgängligt alternativ för minnesvärda naturupplevelser i kustregionen.
Vi vill göra naturen på Seskarö och i Haparanda Skärgård tillgänglig till så många människor som möjligt och främja ett aktivt familje-, och friluftsliv i regionen för både lokalbefolkningen, besökare och internationella turister. Projektet ska skapa förutsättningar för lättillgängliga och minnesvärda naturupplevelser genom etablering av leder och infrastruktur, samt genom analogt och digitalt informationsmaterial.

Naturupplevelser som passar de flesta

Fjällturismen och stigcykling i Sverige riktar sig oftast till mer erfarna individer och friluftsmänniskor. Vi ser behovet för friluftsaktiviteter på mindre avancerad nivå, men i lika storslagen natur.
Seskarö har potentialen till just detta. Naturälskare, aktiva friluftsmänniskor, barnfamiljer, människor och grupper med särskilda behov och alla som inte har erfarenheten eller tid till en stor fjälläventyr ska ha möjlighet till minnesvärda naturupplevelser. Därför vill vi etablera en friluftsarena som passar de flesta.

Leder för många ändamål

Seskarö Trails består idag av cirka 30 km uppmärkta leder.
Projektet ska utveckla frilufts arenan Seskarö Trails och etablera cirka 50 km nya leder och ett tiotal rastplatser och tillhörande infrastruktur under 2022 och 2023.

Läs mer om Seskarö Trails

Läs mer

Friluftsevenemang för alla

Genomförandet av friluftsarrangemang och tävlingar kommer ligga till grund för att sprida information om lederna på nationell och internationell nivå.
Seskarö Trailrun kommer anordnas i juni 2022 och 2023 för att marknadsföra de nyetablerade leder. Seskarö Trails medlemmar arrangera utflykter för allmänheten, för att skapa fler tillfällen att upptäcka Seskarös underbara natur.
chevron-down
sv_SESvenska
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram